Beste betonzagen - (Beoordelingen & Ultieme Gids 2020)

In de bouwsector is een van de onmisbare gereedschappen een betonzaag. Dit gereedschap is niet robuust en stevig, het is performant en zeer veelzijdig om u te helpen efficiƫnt en snel door een spectrum van constructiemateriaal te zagen.

Naast het doorzagen van beton, zagen deze gereedschappen ook tegels, bestrating, stenen, buizen, bakstenen en zowat alle andere dichte bouwmaterialen door. Echter, zoals de meeste producten op de markt, zijn er een veelheid aan opties die komen met verschillende ontwerpen, pikken, prijs, nadelen, enz.

Desalniettemin hebben we de beste betonzaag met de hand uitgekozen om een probleemloze en soepele werking te garanderen. Bovendien vindt u in onze koopgidsen een goed gefundeerde keuze.

Bekijk de beste betonzaag, hieronder.

Spero betonzaag 350mm

Spero betonzaag 350mm

Uiterst sterke 2800Watt SPERO betonzaag die droog of watergekoeld gebruikt kan worden. Inclusief een gewapend beton zaagblad en een steen zaagblad van 350mm. Uitgerust met een 2800Watt - 230Volt motor. Voor het uit de hand tot 125mm diep watergekoeld of droog zagen in steen, beton, kalkzandsteen etc. Uitgerust met softstart, snelheidstabilisator en elektronische overbelasting beveiliging. Door het uitgebalanceerde design en de stevige handgrepen is hij perfect handelbaar. De machine beschikt over een geleiderol (die tevens afneembaar is) wat ervoor zorgt dat de machine eenvoudig over het te zagen materiaal rijd. Te gebruiken zonder een omvormer, doordat er gebruik wordt gemaakt van een PRCD aardlekschakelaar. De magnesium zaagkap is verstelbaar en is uitgevoerd met wateraansluiting en een aansluiting voor stofafzuiging. Dit is de ideale zaag voor stratenmakers, metselaars, betonwerkers voor het zagen van dilataties, stenen, sleuven, dakpannen, kalkzandsteen, beton etc. De elektronische snelheids-stabilisator zorgt voor een constante kracht en snelheid tijdens gebruik, wat resulteert in een langere levensduur van de motor. Standaard is de printplaat ingegoten in een epoxy bad, wat de elektronica optimaal beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Bekijk de dagprijs

Perfectmate Betonzaag 350mm CS350

Perfectmate Betonzaag 350mm CS350

Sterke betonzaag met een vermogen van 2800 Watt, een 350 mm zaagblad en een maximale zaagdiepte van 125 mm. Uitgerust met softstart, een snelheidsstabilisator, elektronische overbelastingsbeveiliging, stofafzuiging en een wateraansluiting. Voor het droog of watergekoeld zagen in steen, beton, dakpannen, gipsplaten, cementplaten, kalkzandsteen, zandcement etc. Door de afneembare geleiderol rolt de machine soepel over het te zagen materiaal.

Bekijk de dagprijs

Koopgids

Betonzaag, ook wel wegenzaag of conzaag genoemd, wordt gebruikt voor het zagen van beton, baksteen, asfalt, tegels, metselwerk en andere stevige en massieve materialen.

Varianten van Opties

Dit elektrisch gereedschap kan een grote achterloopzaag, een wormwielaangedreven zaag, een kleine handzaag of een andere stijl zijn. Ook kunnen deze units worden aangedreven door elektromotoren, pneumatische of hydraulische druk, of benzine.

Gas Vs. Elektrisch

De betonzaag is een ongelooflijk zwaar gereedschap en is verkrijgbaar in een paar varianten. De gasgestookte betonzagen worden vooral gebruikt voor buitentoepassingen omdat ze uitlaatgassen of dampen produceren die u niet in huis wilt hebben. Aan de andere kant zijn elektrische betonzagen ideaal voor toepassingen binnen of in een gesloten ruimte, zoals het werken in een kelder.

Handheld Vs. Walk-behind

U vindt er ook een handheld en walk-behind betonzaag, maar met de handheld-variant die betaalbaarder is dan de andere variant. Het achterloopmodel bespaart u echter vlekken op uw rug, vooral bij het zagen van langere betonnen stukken.

Daarnaast is de handbetonzaag een doorzetter voor draagbaarheid en het uitvoeren van bepaalde taken zoals het zagen van de openingen in een muur. Als u langere stukken beton langs een rechte lijn zaagt, is een investering in een achterloopmodel een slimme koop voor een rechte en robuuste zaagsnede.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een betonzaag

Merknamen

Het streven naar een product met een goede reputatie is een essentiƫle overweging. De betonzaag is bedoeld om verschillende zaagtaken uit te voeren op een breed scala aan stevige en taaie materialen. Door een gereedschap van een bekend merk aan te schaffen, vergroot u waarschijnlijk uw kansen om een betrouwbare machine te bezitten en een ondersteunende garantie te krijgen.

Er zijn een aantal merken die de moeite waard zijn om te bekijken, maar sommige zijn beter in het produceren van een specifiek type betonzaag dan de andere. Zo is Husqvarna bijvoorbeeld een merk met een goede reputatie en een hoog niveau van vertrouwen. Dit merk biedt verschillende high-end gasbetonzagen op de markt aan, wat ze een go-to maakt. Maar Makita is ook een goed merk en ideaal voor mensen met een flexibeler budget.

Onder de accu-aangedreven en bedrade elektrische machines heeft u een aantal keuzes. Makita biedt het beste van deze mogelijkheden, waaronder merken als DeWalt en Bosch.

Draagbaarheid

Dit is een andere factor die het overwegen waard is, vooral als u de machine regelmatig moet vervoeren. In dit gedeelte moeten we echter rekening houden met het gewicht en de grootte van de machine op basis van het soort werk dat u doorgaans verricht. Het heeft geen zin om een kleine, lichte betonzaag aan te schaffen als u een hogere zaagkracht en -diepte nodig heeft.

Droogzagen vs. natzagen

Een natgezaagde betonzaag is een ideale keuze voor mensen die de levensduur van hun gereedschap willen verlengen en tegelijkertijd het stof uitstekend willen onderdrukken. Als het gaat om het snijden van metselwerk, steen en betonsilicaatstof is een van de grootste gevaren, dan is een nat zaaggereedschap geschikter. Het spreekt voor zich dat nat knippen deze voordelen alleen biedt als u een watervoorziening heeft op de plaats van gebruik.

Een schijfsnijder of een kettingzaag

Kettingzagen worden geleverd met een zeer groot blad dat grote en zware machines maakt. Dit gereedschap zaagt door meer diepte dan een schijfsnijder. Met een kettingzaag kunt u gemakkelijk vormen doorsnijden, in tegenstelling tot cirkel- of schijfbladen die alleen in een rechte lijn snijden.

Ondanks de genoemde beperkingen is de schijfzaag om vele redenen de beste keuze. Met behulp van diamantzaagschijven maken deze machines het gemakkelijk om door hard beton te zagen. Ze zijn eenvoudig te gebruiken in vergelijking met andere modi; dankzij hun lagere gewicht en compacte ontwerp.

Om deze redenen overwegen veel mensen betonzagen. De meeste modellen die in deze paal worden beoordeeld, kunnen een schijf van 12 tot 14 inch bevatten, waardoor u gemakkelijk door vloeren en muren kunt zagen.

Elektrisch of Gas

Als het gaat om elektrisch gereedschap, is het altijd een discussie om te bepalen naar welke brandstofoptie moet worden geleund. Over het algemeen zijn machines die op gas werken krachtiger dan elektrische machines. Ze zijn echter vaak erg zwaar en vergen veel onderhoud in vergelijking met hun tegenhanger.

De meeste mensen leunen meer naar de elektrische betonzagen met snoer, omdat ze gemakkelijk te gebruiken en kosteneffectief zijn. Maar hou er rekening mee dat gasmachines overal kunnen werken, wat ze tot een topkeuze maakt. Ook kan een gasmachine lawaaierig zijn, in tegenstelling tot de elektrische machines met een lage geluidsproductie. Bovendien staan de gasmodellen erom bekend dat ze dampen produceren, waardoor ze niet geschikt zijn voor gebruik binnenshuis.

Conclussie

Een betonzaag heeft veel kracht en is een handig gereedschap dat helpt bij elke klus die te maken heeft met het doorslijpen van stevig materiaal. Als u een van deze handige gereedschappen bij de hand moet hebben en er een wilt huren, moet u zich afvragen hoe lang de klus zal duren.

Met het juiste gereedschap en de juiste klus, kan het kopen van een betonzaag een slimmere beslissing zijn om een gereedschap te huren. Bovendien, als u de nadelen van deze gereedschappen in overweging neemt, zult u ontdekken dat er een beetje klachten van klanten zijn, zelfs voor machines die tegen een betaalbare prijs komen.

Daarom kunt u met een gerust hart uw aankoop doen. Of u nu wel of niet investeert in betonzagen is geheel aan u. We hopen echter dat dit artikel het iets duidelijker maakt en u begeleidt bij het maken van de beste keuze.