Beste Kettingzaagslijper in 2020

Beste Kettingzaagslijper in 2020

Het mes van uw kettingzaag scherp en klaar houden voor de klus is gemakkelijker wanneer u een van de beste kettingzaagslijpers bezit.

Niets is vervelender dan te proberen wat houtblokken voor uw haard te zagen met een stomp mes dat niet snijdt.

De markt biedt een overvloed aan keuzes, en tenzij u een expert bent, kan het kiezen van het juiste product overweldigend zijn.

Waar moet u naar zoeken?

Hoe weet u of de slijper compatibel is met uw gereedschap? Welke andere functies zijn van belang?

Gelukkig ben ik hier om te helpen. Ik heb tijdens mijn carrière al heel wat kettingzagenslijpers getest. De onderstaande hebben mij het meest tevreden gesteld in termen van prestaties en waarde voor het geld.

Bekijk ze, en lees dan mijn advies over het vinden van de juiste kettingzaagslijper voor u.

Beste Kettingzaagslijper Beoordelingen

Oregon 520-120 Bankenzaagkettingslijpmachine

Oregon 520-120 Bankenzaagkettingslijpmachine

Deze Oregon zaagslijper is een van de meest populaire opties, die zowel de gemiddelde huiseigenaar als de professionele houtbewerker aanspreken.

Het verstelbare profiel maakt hem compatibel met een breed scala aan kettingzagen, terwijl de zelfcentrerende kettingschroef het mogelijk maakt om hem gemakkelijker te verstellen.

Kettingcompatibiliteit

De Oregon 520-120 is een van de best beoordeelde kettingzaagslijpers op de markt, een product dat is ontworpen om te werken met de meeste soorten kettingzaagkettingen.

Een instelbaar profiel maakt het mogelijk om het te gebruiken met laagprofiel-, volprofiel- en steekkettingen.

Dit is mogelijk door de constructie met drie slijpwielen met een capaciteit tussen ¼ en .404 inch.

Een ingebouwd snel-scherpslijpsjabloon maakt snelle aanpassingen mogelijk en maakt dit gereedschap ideaal, zelfs voor minder ervaren gebruikers.

Bouw en kwaliteit

Deze elektrische kettingzaagslijper heeft een duurzame constructie en is voorzien van kwaliteitscomponenten en functies die zijn ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren en de levensduur van de machine te verlengen.

Een motor met 3/8 pk levert voldoende vermogen voor het zware werk en draait de wielen tot 3.400 omwentelingen per minuut. Een variabele motorhoek maakt meerdere aanpassingen van het gereedschap mogelijk, terwijl de eenzijdige motoromwenteling zorgt voor een veilige werking.

Een mooie eigenschap is een zelfcentrerende bankschroef die ontworpen is om gelijke slijphoeken te bieden met een minimale ingreep van uw kant, terwijl het vastklemmen aan alle kettingmaten voor een universele pasvorm zonder franjes.

Alles is ingesloten in een duurzaam aluminium chassis. Bovendien is het apparaat voorzien van de beste veiligheidsfuncties in zijn klasse, waaronder een veiligheidsschild met een geïntegreerde lamp.

De kettingklem is ook stevig en gebouwd om het risico op letsel te verminderen, terwijl de T-vormige koelribben een uitstekende temperatuurregeling mogelijk maken, waardoor oververhitting wordt voorkomen.

Een wielkast, een sjabloon voor pitch, een wielcontour en een dieptemeterinstelling zijn andere interessante kenmerken van deze goed gemaakte kettingzaagslijper. Het product voldoet ook aan alle ANSI-normen.

Specialiteit

Deze elektrische kettingzaagslijper wordt geleverd met drie slijpschijven die ontworpen zijn om te werken met de meeste kettingzaagkettingen. De 1/8-inch, 3/16-inch en 1/4-inch wielen zijn compatibel met kettingen tot 0,404 inch.

Ideaal voor zowel aannemers als thuisgebruikers, deze slijper is zonder twijfel een van de beste die u kunt kopen.

Dingen die we leuk vonden

 • Duurzaam aluminium chassis met geïntegreerd veiligheidsschild en licht.
 • Krachtige 3/8 pk motor draait de slijpschijven tot 3.400 tpm.
 • Drievoetskabel met drievoudige geaarde stekker draagt bij aan de veiligheid.
 • Met de eenvoudig te bedienen bedieningselementen kunt u nauwkeurig afstellen.

Dingen die we niet leuk vonden

 • De slijper steekt de tanden van de ketting niet automatisch uit.
 • De instructies zouden uitgebreider kunnen zijn.

Bekijk de dagprijs

Timberline Kettingzaag Kettingslijper

Timberline Kettingzaag Kettingslijper

Deze Timberline kettingzaagslijper is perfect voor aannemers, maar gebouwd met de thuisgebruiker in het achterhoofd.

Hij combineert een topontwerp en prestaties met gebruiksgemak in een formule die de meeste gebruikers tevreden stelt.

Kettingcompatibiliteit

De Timberline slijper is een speciaal product dat speciaal is ontworpen voor .325-inch kettingplaatsen. Dit lijkt op het eerste gezicht een beperking, maar bij nader inzien kan het investeren in een speciaal gereedschap een betere keuze zijn.

In feite, tenzij u een aannemer bent die gebruik maakt van kettingzagen van verschillende afmetingen en die wat geld wil besparen door te investeren in een slijper die compatibel is met al uw gereedschap, is het bezitten van een gereedschap dat ontworpen is om het specifieke type kettingzaagketting dat u bezit te slijpen lucratiever.

Het belangrijkste voordeel van de Timberline kettingzagen is het gebruiksgemak. Perfect voor een groentje, deze slijper vereist geen ingewikkelde aanpassingen. Hij is gekalibreerd om één type ketting te slijpen en het enige wat u hoeft te doen is de ketting door de machine te laten lopen om het zaagvermogen te verbeteren.

Bouw en kwaliteit

Zoals de meeste producten van Timberline, is de kettingzaagslijper ontworpen voor prestaties. Hij wordt geleverd met een krachtige, hoogwaardige hardmetalen frees en hardmetalen geleiders die onder een hoek van 30 graden zijn bevestigd, wat perfect is voor het slijpen van uw kettingzaag.

Als u een van die gebruikers bent die op zoek zijn naar een ongeëvenaarde controle over het gereedschap, weet dan dat de fabrikant ook 25 en 35-gradengidsen apart levert.

De algemene kwaliteit van dit gereedschap is uitstekend. Het is gemaakt van bewerkt aluminium, sterk genoeg om zware taken uit te voeren, maar toch licht genoeg om met gemak te vervoeren.

De handmatige slijper kan ook overal worden gebruikt, ook op een bouwplaats waar geen elektriciteit aanwezig is.

Ja, je zult je brute kracht moeten gebruiken om de ketting te slijpen, maar je zult geen beperkingen hebben wat betreft de mobiliteit.

it nieuwe gepatenteerde gereedschap is ook verrassend eenvoudig te gebruiken, ondanks het feit dat het niet door een motor wordt aangedreven. Het is ontworpen met het oog op precisie en nauwkeurigheid, en geeft u precies dat.

elaas is de slijper niet voorzien van een werklamp, wat in sommige gevallen nadelig kan zijn.

Ik heb gemerkt dat het gebruik van een zaklamp een goed alternatief is, maar ik had dit gereedschap nog liever gehad als het was uitgerust met een lampje dat op batterijen werkt.

ndanks dit kleine nadeel is de Timberline kettingzaagslijper ongetwijfeld een geweldig product voor de thuisgebruiker.

Specialiteit

Deze handmatige kettingzaagslijper is speciaal ontworpen voor kettingen van 0,325 inch en wordt geleverd met een sterke wolfraamcarbidefrees.

Dingen die we leuk vonden

 • Het nieuwe gepatenteerde ontwerp zorgt voor slijpnauwkeurigheid en -nauwkeurigheid.
 • Draagbaar ontwerp.
 • Gemaakt van duurzaam bewerkt aluminium.

Dingen die we niet leuk vonden

 • Onpraktisch voor het slijpen van grote volumes in een industriële omgeving.

Bekijk de dagprijs

ECSS Elektrische Kettingzaagslijper

ECSS Elektrische Kettingzaagslijper

Als u een groentje bent die op zoek is naar een volautomatische kettingslijper, vindt u wellicht wat u zoekt in het Buffalo Tools ECSS-model.

Dit instapmodel elektrisch gereedschap is perfect voor de achtertuinwerkplaats en kan een aannemer die op zoek is naar een gereedschap zonder franje ten goede komen. Het is belachelijk eenvoudig te gebruiken en compatibel met verschillende soorten kettingen.

Kettingcompatibiliteit

Deze elektrische kettingzaagkettingslijper van Buffalo Tools is ontworpen voor multi-tool compatibiliteit en werkt met kettingmeters tussen .05 en .08 inch. Dit gereedschap is echter niet compatibel met verschillende kettingmaten, waaronder de populaire .043-inch maat.

De slijpschijf meet 4 1/4 x 1/8 inch en is eenvoudig in te stellen via een handige knop op het gereedschap.

Bouw en kwaliteit

Robuust en duurzaam, deze elektrische slijper is ontworpen in roestbestendig metaal en bestaat uit kwaliteitscomponenten om de duurzaamheid te garanderen.

Ondanks zijn gereduceerde afmetingen levert de slijper 85 watt vermogen, voldoende voor het draaien van de slijpschijven met een verbazingwekkende snelheid van 4.200 omwentelingen per minuut.

Hij onttrekt energie aan een standaard 120V stopcontact, wat betekent dat u geen 240V circuit hoeft aan te leggen voor dit gereedschap.

Een andere geweldige eigenschap is het verstelbare ontwerp, waardoor de operators het kunnen gebruiken met de meeste soorten kettingen. Het product is eenvoudig te gebruiken en kan aan de werkbank, aan de muur of aan een bankschroef worden bevestigd voor een betere stabiliteit.

Ondanks al deze kenmerken is de slijper meer dan betaalbaar. Het zal niet eeuwig meegaan en waarschijnlijk niet bestand zijn tegen grote hoeveelheden toepassingen in een industriële omgeving, maar het is meer dan toegankelijk voor de doe-het-zelver die het zich niet kan veroorloven om te investeren in een duurder gereedschap voor het slijpen van kettingzagen.

Specialiteit

Dit gereedschap is ongetwijfeld de beste kettingslijper voor amateurgebruik. Het bereikt hoge snelheden en is compatibel met enkele van de meest populaire kettingtypen, waaronder 0,05 en 0,08 inch modellen. Het is ideaal om te hebben in uw huis arsenaal.

Dingen die we leuk vonden

 • De elektrische kettingzaagslijper werkt op conventionele 120V wisselstroom.
 • Eenvoudig te monteren op een werkbank, muur of bankschroef voor een betere stabiliteit.
 • Compatibiliteit met meerdere kettingen.
 • Slijpschijf scherpt kettingen aan bij 4.200 omwentelingen per minuut.

Dingen die we niet leuk vonden

 • Geen geïntegreerd werklampje maakt het moeilijk om de ketting te slijpen bij weinig licht.
 • De mobiliteit is afhankelijk van de lengte van het netsnoer.

Bekijk de dagprijs

Granberg Bar-Mount Kettingzagenslijper

Granberg Bar-Mount Kettingzagenslijper

Als u op de markt bent voor een kettingzaagslijper die gemakkelijk te gebruiken is voor zowat iedereen, kan dit het zijn.

Dit enorme gereedschap is het meest geschikt voor het frezen van groot hout - dit is te danken aan zijn grootte, maar ook aan zijn indrukwekkende mogelijkheden.

We zijn ervan overtuigd dat dit een gereedschap is dat geschikt is voor zowel professionele aannemers als voor degenen die gewoon iets nodig hebben voor hun eigen gebruik.

Kettingcompatibiliteit

Dit model staat bekend om het snel en gemakkelijk slijpen van elke ketting, en het monteert op elke zaag met eender welke vijlmaat. Het is ontworpen om een multi-compatibel gereedschap te zijn, en het zal alle vijlgroottes bevatten voor standaard kettingsteekplaatsen en het verlagen van de dieptemeters.

Bouw en kwaliteit

Deze kettingzaagslijper staat bekend om zijn duurzaamheid en heeft al sinds zijn oprichting in Californië, VS, trouwe gebruikers over de hele wereld gevonden. Hij wordt geleverd met een fantastische set functies waarmee de gebruikers de hoogte van de vijl en de lengte van de tanden kunnen instellen.

Deze precisie-zagenslijper werkt ook als een vijlhouder. Hij is gemaakt van uiterst duurzaam gegoten aluminium en verzinkt staal. Dit is een gereedschap dat, als het eenmaal gekocht is, naar verwachting vele jaren meegaat.

Dit Granberg product meet 12,5 x 7 x 1,5 inch en weegt slechts 14,4 ounces, waardoor het super gemakkelijk te bedienen is.

Het heeft 12 maanden onderdelen en 12 maanden arbeidsgarantie.

Specialiteit

Ongetwijfeld behoort dit gereedschap tot de top van de kettingzaagslijpers voor zowel amateurs als professionals. Zijn specialiteit ligt in hoe flexibel het is, omdat het geschikt is voor elke kettingzaag. Terwijl het betaalbaar is, is het vergelijkbaar met enkele van de krachtigste modellen die er zijn.

Wat we leuk vonden

 • Deze kettingzaagslijper is geschikt voor elke kettingmaat.
 • Werkt als een vijlhouder
 • Het is gemaakt van ultra-duurzaam gegoten aluminium en verzinkt staal.
 • Het heeft 12 maanden onderdelen en 12 maanden arbeidsgarantie
 • Licht en eenvoudig te monteren en op te zetten
 • Zeer snel te gebruiken

Wat we niet leuk vonden

 • De hoek moet heel precies worden ingesteld
 • Deze kettingzaag vereist enige kennis

Bekijk de dagprijs

Timber Tuff CS-BWM Kettingzaagslijper

Timber Tuff CS-BWM Kettingzaagslijper

Voor degenen die op zoek zijn naar een kettingzaagslijper die gemakkelijk te monteren is, is dit een goede keuze.

Hij is perfect voor uw werkbank, omdat hij het merendeel van de werkoppervlakken veilig monteert.

Naast de geprezen veiligheid biedt dit product ook een opmerkelijke maximumsnelheid op een geluidsniveau dat als acceptabel kan worden beschouwd. Het zal een breed scala aan kettingen aanscherpen terwijl het u de hele tijd veilig houdt.

Kettingcompatibiliteit

Deze Timber Tuff kettingzaagslijper zal kettingen slijpen van ¼" tot ¾", wat het merendeel van de toepassingen dekt waarvoor de meeste mensen een slijper nodig hebben. Het beschikt over drie slijpmessen van 3/16", ⅛", en ¼" - dit zorgt voor superieure slijpkwaliteiten.

Bouw en kwaliteit

Zoals gezegd, is een van de beste dingen aan deze specifieke puntenslijper hoe veilig hij is. Naast de stabiele montagemogelijkheden is hij ook voorzien van een thermo-overbelastingsbeveiliging die u beschermt in geval van oververhitting of elektrische ontlading.

Hij kan aan de muur of op een bankje worden gemonteerd - u kiest de juiste plek in uw werkplaats. Hij werkt op een standaard voedingsspanning, net als de meeste andere kettingslijpers: 110v/60Hz, met een motorinputvermogen van 230 watt.

De maximale snelheid die u van deze kettingzaagslijper kunt verwachten is een indrukwekkende 3600 RPM/110v. Dit gaat gepaard met een geluidsniveau gemeten bij 70 dB (A) met licht 15w.

Specialiteit

Deze kettingzaagslijper vult een eigen niche: het is een hulpmiddel voor degenen die waarde hechten aan veiligheid zonder in te boeten aan kracht en mogelijkheden. Wij raden het aan bij professionals die iets veiligs willen monteren.

Wat we leuk vonden

 • Veilige montage aan de wand of op een werkbank
 • Hoge maximumsnelheid van 3600 RPM bij 110v/60Hz
 • Ingangsvermogen van de motor van 230 watt
 • Drievoudige slijpmessen
 • Thermo-overbelastingsbeveiliging voor extra veiligheid

Wat we niet leuk vonden

 • De plastic beschermer hangt iets te dicht bij de molen.

Bekijk de dagprijs

XtremepowerUS 85W Elektrische Kettingzaagmachine

XtremepowerUS 85W Elektrische Kettingzaagmachine

Deze elektrische minikettingzagenslijpmachine is ideaal voor diegenen die iets relatief krachtigs willen, maar toch draagbaars.

Als u geen massaal gereedschap wilt, maar iets compacts, dan heeft XtremepowerUS een product geleverd dat uw aandacht waardig is.

Ondanks zijn draagbaarheid is hij op de werkbank gemonteerd en geeft hij u een stabiele, veilige basis om uit te werken. Het is ontworpen met het oog op kleinere werkplaatsen, maar zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit of het vermogen.

Kettingcompatibiliteit

Dit gereedschap heeft een capaciteit van .80" tot .50" en houdt de ketting op zijn plaats met een remhendel. De tafel/vijfhoek is 35 graden naar rechts of naar links. Het is geschikt voor kettingen van elke grootte, waardoor het een zeer veelzijdig gereedschap is dat veel waarde aan uw werkplaats zal toevoegen.

Bouw en kwaliteit

De kleine bouw van dit product had geen invloed op het vermogen en de snelheid. Hij draait met een indrukwekkende maximumsnelheid tot 4200 RPM, wat veel meer is dan sommige van zijn grotere tegenhangers. Het motorvermogen ligt op 85 Watt, waardoor de meeste kettingen effectief kunnen worden geslepen.

Hij weegt slechts 5 pond, en hij hecht zich gestaag vast aan uw werkbank, zodat u verzekerd bent van optimale veiligheid. Dit is een slijper die u niet hoeft te gebruiken, want hij is snel, krachtig en bovenal zeer veilig.

Specialiteit

Het is geschikt voor professionele gebruikers die tal van kettingen van verschillende zagen in topconditie moeten houden. Als u uw kettingzagen dagelijks gebruikt, zult u veel toepassingen vinden voor deze slijper.

Het is ook aanzienlijk kosteneffectief voor een niet-commerciële, huishoudelijke gebruiker die ervoor wil zorgen dat hun ketting altijd in goede staat is.

Wat we leuk vonden

 • Hogesnelheidskettingzaagslijper draait op 4200 RPM
 • Aanvaardbaar motorvermogen van 85 watt
 • Geschikt voor elke keten
 • Houdt de ketting op zijn plaats met remgrepen
 • Als je goed oplet, kun je uit de vrije hand heel wat nuances aanbrengen...
 • Ideaal voor kleine ingrepen

Wat we niet leuk vonden

 • Het vergt een behoorlijke aanpassing
 • Het is niet ideaal voor grotere operaties

Bekijk de dagprijs

CO-Z Elektrische Kettingzaag Slijperset

CO-Z Elektrische Kettingzaag Slijperset

Dit is een van de meest flexibele en veelzijdige kettingzaagmachines op de markt, met een heleboel geweldige functies die allemaal mooi verpakt zijn in een aanzienlijk pakket.

Voor degenen die op zoek zijn naar een perfecte accommodatie als het gaat om verschillende slijpbehoeften, raden wij u ten zeerste aan om deze CO-Z elektrische kettingzaagslijper eens goed te bekijken.

Kettingcompatibiliteit

Deze kettingzaagslijper staat bekend om zijn compatibiliteit, en het is bewezen hoe goed hij schalen kan. De slijphoek van de ketting is instelbaar tussen 0 en 30 graden. De motor kan worden ingesteld van 0 tot 70 graden, wat echt indrukwekkend is. Hij kan zonder problemen met verschillende kettingzagen werken.

Bouw en kwaliteit

Wanneer u dit gereedschap oppakt, vindt u een zeer duurzaam product dat is gebouwd om jaren mee te gaan. Het is gemaakt van massief gegoten aluminium met versterkte scharnieren. Dit zorgt voor stevigheid en vooral voor verbazingwekkende prestaties. De aluminium behuizing voorkomt ook het spatten van ijzervijlsel.

Deze prestatie wordt vergemakkelijkt door het feit dat deze slijper een ingebouwde werklamp heeft. U zult uw ogen niet meer belasten met behoud van de nauwkeurigheid.

Dit gereedschap heeft een opmerkelijke maximum snelheid van 3000 RPM, en veel van zijn focus ligt op superieure precisie. Hij is op de werkbank te monteren.

Specialiteit

Het is ontworpen met de meest veeleisende gebruikers in gedachten, en het zal zijn plaats vinden in zowel grote, industriële werkplaatsen als in speciale garages voor thuisgebruikers. Het is echter ontworpen met het oog op professionele gebruikers.

Wat we leuk vonden

 • Ingebouwd precisielicht voor nauwkeurigheid
 • Aanzienlijke snelheid van 3000 RPM
 • Aanpasbaar aan de meeste ketens
 • Veilig en stevig met een aluminium behuizing

Wat we niet leuk vonden

 • Sommige gebruikers meldden dat deze slijper bij zwaar gebruik iets te veel trilt.

Bekijk de dagprijs

UNIDRIFT-kettingzaagscherperset

UNIDRIFT kettingzaagscherperset

Dit is niet zomaar een slijper, het is een hele set. Als u iets wilt kopen dat bij een aanzienlijke set hoort, dan is dit een product dat we u aanraden om te bekijken.

Ontworpen om klaar te zijn om direct uit de doos te gaan, zal deze file kit het leven van elke workshop gebruiker verbeteren.

Kettingcompatibiliteit

Het is gemaakt van stevige materialen die geschikt zijn voor het slijpen van alle soorten kettingzaagbladen. Dit maakt het gebruik van het ultra-gemakkelijk, omdat u zich niet hoeft af te vragen of het zal werken met uw specifieke soort ketting.

Bouw en kwaliteit

UNIDRIFT, de fabrikant, legt veel nadruk op hoe stevig en robuust deze materialen zijn gemaakt. Het is niet iets waar je je op korte termijn zorgen over hoeft te maken, en dat geldt ook voor het gereedschap dat erbij komt kijken.

In deze 9-delige set vindt u 3 ronde vijlen - 3/16", 7/32" & 5/32", een vijlhouder (archiefgeleider), 6" platte vijl, dieptemeter gereedschap, hout & plastic handvatten, groene oprolbare draagtas. Dankzij dit alles hoeft u zich geen zorgen te maken over de aankoop van extra gereedschap, en het gereedschap dat u bezit zal in een nette verpakking zitten.

Het is uiterst draagbaar en kan worden meegenomen in een vrij kleine verpakking die u onderweg mee kunt nemen.

Specialiteit

Deze kettingzaagslijper wordt vooral aanbevolen aan huishoudelijke gebruikers die iets draagbaars willen hebben. Het is ook geschikt voor freelancers die veel met hun gereedschap reizen.

Wat we leuk vonden

 • Dit is een volledige 9-delige set met gereedschap in een nette verpakking.
 • Deze kettingzaagslijper is geschikt voor de meeste kettingzagen.
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Zeer draagbaar

Wat we niet leuk vonden

 • Het kan behoorlijk tijdrovend zijn om het op te zetten...

Bekijk de dagprijs

Stihl 2-in-1 Easy File Kettingzaagketting slijper

Stihl 2-in-1 Easy File Kettingzaagketting slijper

Stihl staat bekend om de kwaliteit van zijn gereedschap en de 2-in-1 Easy File is daarop geen uitzondering. Deze manuele kettingslijper, klaar voor gebruik direct uit de doos, is een van de beste kettingslijpers op de markt.

Een aantrekkelijk prijspunt maakt hem aantrekkelijk voor zowel de huiseigenaar als de aannemer, hoewel hij niet geschikt is voor toepassingen met een hoog volume.

Kettingcompatibiliteit

Dit praktische gereedschap is ontworpen voor het slijpen van de tanden en de dieptemeter van alle kettingkettingsstijlen. Het werkt met de 1/4, 3/8, .325 en .404-inch kettingmaten, waardoor u precies de flexibiliteit heeft die u nodig heeft voor het geval u meerdere gereedschappen gebruikt.

Dit kenmerk maakt de kettingslijper ideaal voor de werkplaats van een aannemer, zolang u uw kettingen maar af en toe slijpt.

Bouw en kwaliteit

De Stihl twee-in-één is een robuuste kettingslijper, ontworpen om zware toepassingen en de tand des tijds te doorstaan. Hij bestaat uit twee ronde vijlen en een platte vijl die geleverd wordt met een unieke houder en een vijlgeleider die ontworpen is voor de prestaties.

De vijlgids vereenvoudigt het slijpproces door twee handelingen tegelijk uit te voeren.

U kunt de zaagkettingscharen in één keer slijpen en de dieptemeters laten zakken, een functie die meer dan handig is voor een handmatig gereedschap.

Met hoogwaardige bestanden en geleiders kunt u ook meer gedaan krijgen bij elke slag, wat betekent dat u minder tijd kwijt bent aan het slijpen en meer tijd besteedt aan het daadwerkelijk zagen van hout.

Wat mij overtuigt van dit gereedschap is de nauwkeurigheid ervan. Hoewel het vrij duur is voor een handmatig gereedschap, blijft deze kettingzaagslijper een van de meest betaalbare op de markt, en de algehele kwaliteit loont zeker de moeite.

Specialiteit

Deze handmatige kettingzaagslijper heeft een universele pasvorm en is compatibel met alle kettingkettingsstijlen. De twee-in-een constructie maakt hem ideaal voor zowel aannemers als thuisgebruikers.

Dingen die we leuk vonden

 • De twee-in-een slijper is zeer eenvoudig te gebruiken en levert nauwkeurige resultaten.
 • Vereist een lage bedieningskracht.
 • Perfect om te gebruiken in elke omgeving, zelfs als er geen elektriciteit beschikbaar is.

Dingen die we niet leuk vonden

 • Duurder dan andere soortgelijke slijpers.

Bekijk de dagprijs

Husqvarna Scherpe Kettingslijper

Husqvarna Scherpe Kettingslijper

De Sharpforce van Husqvarna is een ander handmatig gereedschap voor het slijpen van kettingzagen dat in veel opzichten vergelijkbaar is met de Stihl hierboven. Net als Stihl wordt Husqvarna geassocieerd met high-end gazon- en tuingereedschappen, maar het belangrijkste verschil tussen deze twee handmatige slijpers in deze lijst is de prijs.

Husqvarna is betrouwbaar, maar toch veel betaalbaarder, ideaal voor een beginner of amateur gebruiker.

Kettingcompatibiliteit

Husqvarna Sharpforce is een speciaal gereedschap dat compatibel is met slechts één type ketting, hoewel de fabrikant het in verschillende maten produceert.

Desalniettemin bepaalt de grootte die u kiest de taak waarvoor het geschikt is.

Ik gebruik 7/32-inch kettingzagen, daarom verwijst deze specifieke review naar de bijbehorende Sharpforce 7/13-kettingslijper.

De fabrikant stelt echter ook twee andere varianten van dit gereedschap voor die compatibel zijn met 3/16-inch en 5/32-inch kettingen.

Bouw en kwaliteit

Deze kettingzaagslijper is een zeer functioneel, robuust en duurzaam gereedschap dat zijn plaats vindt in een beginnersarsenaal.

Net als het Stihl-model hierboven, vereist het brute kracht om het te bedienen, en hoe goed het de tanden scherpt, hangt meestal af van de expertise van de operator.

Wat het gereedschap betreft, wordt het product geleverd met een handige geleider, waarmee u elke tand in dezelfde hoek en met dezelfde grootte kunt slijpen, voor betere prestaties en nauwkeurigheid.

Het gebruiksvriendelijke ontwerp maakt deze slijper ook een van de meest geprezen op de markt.

Het gereedschap is goed uitgebalanceerd en eenvoudig te gebruiken zonder de gebruiker te vermoeien. U zult in staat zijn om ketting na ketting te slijpen zonder dat u zich moe voelt.

Een nadeel is de kwaliteit van het kunststof handvat, dat vrij dun aanvoelt. Als u te veel druk uitoefent, kan het handvat breken, wat verwondingen kan veroorzaken.

Specialiteit

Ontworpen met een specifiek type blad in gedachten, is deze kettingzaagslijper perfect voor een 7/32-inch ketting, maar er zijn ook varianten voor andere kettingmaten verkrijgbaar.

Perfect voor thuisgebruikers en beginners, dit gereedschap is gemakkelijk te gebruiken en wordt geleverd voor een meer dan betaalbare prijs.

Dingen die we leuk vonden

 • De goedkope en gebruiksvriendelijke slijper is ideaal voor thuisgebruikers.
 • Zeer functioneel dankzij de hoogwaardige slijptechniek en de ingebouwde geleider.
 • Lichtgewicht en gemakkelijk te manoeuvreren.

Dingen die we niet leuk vonden

 • De vijl en het handvat hebben de neiging om los te komen.
 • Het plastic handvat voelt broos aan.

Bekijk de dagprijs

Waarom investeren in een kettingzaagslijper?

Het zagen van houtblokken, bomen of takken met een botte kettingzaag is een van de meest uitdagende dingen voor een houthakker.

Wanneer uw kettingzaag zijn werk niet meer goed doet, heeft u twee opties: de kettingzaag vervangen of de ketting slijpen.

Het laatste is zeker een betere keuze als u een verder goede kettingzaag niet wilt weggooien.

Een kettingzaagslijper is een geweldig hulpmiddel dat u kan helpen de ketting in uitstekende omstandigheden te houden om de goede werking ervan te garanderen en blessures aan de kettingzaag te voorkomen.

Wanneer en hoe vaak moet u uw kettingzaag slijpen?

Deze vraag heeft geen universeel antwoord. Hoe vaak u uw kettingzaag moet slijpen, hangt af van hoe vaak u hem gebruikt en van het soort hout dat u zaagt.

Een kettingzaag die wordt gebruikt voor industriële werkzaamheden met een hoog volume zal vaker moeten worden geslepen. Hetzelfde geldt voor een kettingzaag die gebruikt wordt om voornamelijk vochtig of nat hout te zagen.

Als u meestal droog hout zaagt voor thuisgebruik, kunt u misschien volstaan met het één of twee keer per seizoen slijpen van uw ketting.

Hoewel het onmogelijk is om u te vertellen hoeveel tijd er moet verlopen tussen het slijpen door, is een goede manier om dit te weten, het controleren van de houtkrullen en de kwaliteit van de snede.

 • Als uw kettingzaag houtsnippers produceert, dan is de ketting scherp en veilig in gebruik.
 • Als de kettingzaag in plaats van houtsnippers kleine stofdeeltjes produceert, moet hij worden geslepen.

Waarop moet u letten bij het kiezen van een kettingzaagslijper?

Kettingzaagslijpers zien er misschien allemaal hetzelfde uit, maar ze zijn heel anders. Wanneer u de juiste keuze maakt voor uw behoeften, moet u de grootte van de snijplotter en de compatibiliteit met uw ketting controleren.

Hieronder vindt u een korte handleiding die u laat zien waar u rekening mee moet houden.

Type knipper

Een belangrijk aandachtspunt bij de keuze van de juiste kettingzaagslijper is het type frees.

De snijplotter is het deel van de ketting dat verantwoordelijk is voor de zaagactie; kettingzagen worden geleverd met ronde, semi-beitel- of beiteltanden en hun vorm bepaalt welk type slijper u kunt gebruiken.

 • Ronde snijder: Dit is de gemakkelijkst te vijlen en ook de meest veelzijdige wat betreft de snijwerking. Ronde tanden verdragen stof beter dan de beiteltanden en u kunt ze gemakkelijk slijpen met een handmatige vijl en geleideslijper. Meestal kunnen deze tanden ook met een elektrische slijper worden geslepen.
 • Semi-beitelsnijder: Dit is halverwege tussen de ronde en de beitel, agressiever dan de eerste, maar delicater dan de tweede. Deze frees kan meestal worden gevijld met een handmatige slijper die is gebouwd voor ronde tanden, en het voordeel van deze tanden is dat ze beter bestand zijn tegen vuil en stof dan de andere twee soorten frezen, terwijl ze langer scherp blijven.
 • Beitelsnijder: Dit is de meest agressieve, en ik zou het gebruik van dit type ketting niet aanraden, tenzij u echt ervaren bent in het gebruik van een kettingzaag. Dit type ketting wordt meestal gebruikt voor industriële toepassingen, en deze ketting vereist een specifiek type slijper. Deze tanden zijn ook minder bestand tegen stof en vuil, en ze vereisen constant onderhoud en frequent slijpen.

Kettingzaagvijlgrootte

Een ander belangrijk aandachtspunt bij de keuze van de kettingzaagslijpers is de bestandsgrootte.

Deze maat wordt uitgedrukt in inches of millimeters en bepaalt of een slijper compatibel is met uw gereedschap.

Kettingzaagkettingen hebben verschillende soorten vijlen, maar de meest populaire zijn:

 • 1/4-inch (4 mm)
 • 0,325-inch (4,8 mm)
 • 3/8-inch (5,2 mm)
 • 0,404-inch (5,5 mm)

De maten in millimeters die hierboven zijn uitgedrukt, hebben meestal betrekking op de diameter van de ronde vijl, terwijl het equivalent in centimeters in de vakliteratuur wordt gebruikt om de grootte van de kettingsteek uit te drukken.

Sommige puntenslijpers zijn instelbaar en compatibel met alle bovenstaande kettingsteek, terwijl andere mogelijk compatibel zijn met slechts enkele van deze puntenslijpers.

Gespecialiseerde slijpers zijn meestal compatibel met slechts één type kettingsteek, en deze zijn misschien wel uw beste gok als u de kettingzaag voor persoonlijk gebruik gebruikt.

Commerciële of industriële gebruikers die meerdere typen kettingzagen gebruiken, kunnen meer baat hebben bij een verstelbare kettingzaagslijper die al hun gereedschap aankan.

Kettingzaagmeter

Ten slotte moet u ook de kettingzaagmeter controleren. Dit zijn gereedschappen die worden gebruikt om de lengte van de knipper te controleren, en u zult meestal vier soorten meters vinden:

 • 0,43 inch
 • 0,050-inch
 • 0,058-inch
 • 0,063-inch

Ongeacht de grootte van de meter, is het niet aan te raden om deze onder .025 inch te vijlen, maar de diepte van de meter is belangrijk, omdat deze feitelijk de diepte bepaalt waarop uw kettingzaag kan snijden.

De reden waarom u de meter niet helemaal langs de lengte zou moeten vijlen, is dat dit de levensduur van de meter alleen maar zou verkorten.

Zorg er bij het vijlen van de meter voor dat u gelijkmatig door de hele lengte heen slijpt, omdat de ketting anders zou kunnen trillen en ruwe sneden zou kunnen produceren.

Types Kettingzaagslijpers

Kettingzaagslijpers zijn er in verschillende stijlen en maten. Sommige zijn universeel en ideaal om te gebruiken met alle kettingen, andere zijn speciaal gebouwd voor één type ketting. Bovendien kunt u meestal kiezen tussen handmatige en elektrische modellen.

Handmatige slijpers zijn de opa van allemaal. Ze lijken misschien ouderwets, maar ze hebben wel voordelen die ze nog steeds op de markt houden.

De handmatige slijpers zijn verder onderverdeeld in handslijpers en geleidingslijpers met staafbevestiging.

Handheld slijpers:

Deze zijn misschien wel het meest populair. Ze zijn goedkoop, gemakkelijk te gebruiken en draagbaar. Haal de slijper gewoon uit uw gereedschapskist, waar u ook bent, voor het slijpen van uw kettingzaag zonder franjes wanneer dat nodig is.

De meeste handslijpers zijn ronde vijlen met variabele diameters. Deze gereedschappen zijn specifiek voor één type kettingzaag, maar fabrikanten bieden meestal dezelfde versie van het gereedschap aan in verschillende maten om aan de meeste behoeften te voldoen.

Het slijpproces is eenvoudig, maar vermoeiend en tijdrovend. Het onderhouden van de slijphoek met een dergelijk gereedschap is ook moeilijk.

Geleideslijpers voor staven:

Deze zijn ook transporteerbaar, maar moeilijker te gebruiken in het bos. Ze zijn meer geschikt voor een werkplaats of schuur, omdat het gereedschap op een stabiel platform, zoals een tafel of werkbank, moet worden gemonteerd.

Deze slijpers worden meestal gemonteerd en bevestigd aan een bank, muur of bankschroef en hebben verstelbare instellingen, waardoor ze compatibel zijn met meerdere kettingzagen.

U kunt ook de archiefhoek en -diepte aanpassen, en over het algemeen bieden ze een betere controle over de slijpwerking.

Vijlschilfers kunnen echter van het blad afvliegen, dus het is essentieel om de juiste apparatuur te dragen om verwondingen te voorkomen.

Elektrische kettingzaagslijpers

De elektrische kettingzaagslijpers zijn duurder dan de manuele modellen en zijn ontworpen om het vuile werk voor u te doen. Het enige wat u hoeft te doen is de ketting naar de slijpschijven te voeren en de machine de rest te laten doen.

Deze gereedschappen worden vaak gebruikt door professionals, omdat ze de vijltijd verkorten. Maar ook thuisgebruikers die het niet erg vinden dat de prijs iets hoger ligt, hebben baat bij deze oplossing.

De meeste elektrische kettingzaagslijpers worden aangedreven door 120V wisselstroom, wat betekent dat u geen speciale aanleg in uw thuiscircuit nodig heeft om deze werkpaarden van stroom te voorzien. Bovendien kunt u zelfs een stroomgenerator gebruiken als energiebron in geval van een stroomstoring.

Net als de handbediende modellen met staafbevestiging zijn deze machines meestal bevestigd aan een werkbank; ze kunnen niet worden gebruikt als er geen stroombron in de buurt is en u zult beschermende kleding moeten dragen om verwondingen te voorkomen.

Veiligheidstips

Het slijpen van uw kettingzaag is een gevaarlijke en potentieel levensbedreigende klus. Zorg ervoor dat u deze stappen volgt om veilig te blijven tijdens het gebruik.

 • Trek de ketting aan voordat u begint: Een slappe ketting kan gevaarlijk zijn om te slijpen, dus ik raad aan om de ketting van tevoren aan te spannen. Een slappe ketting is ook moeilijk te slijpen, omdat je niet echt een glimp kunt opvangen van wat er werkelijk gebeurt tijdens het proces.
 • De meeste kettingzagen worden geleverd met aanhaalgereedschap, dus gebruik het om eventuele zichtbare verzakkingen te verwijderen, en ga dan verder met uw toepassing. Inspecteer de slijper: Een slechte handslijper kan je ketting nog meer verpesten. Een slecht werkende elektrische slijper brengt te veel risico's met zich mee om de moeite waard te zijn om te gebruiken. Het is belangrijk om uw gereedschap te inspecteren voordat u aan het werk gaat, om te voorkomen dat u uw kettingzaag beschadigt of uzelf verwondt. Als de slijper niet meer in goede staat is, raad ik u aan te investeren in een nieuwe. De markt zit vol met opties voor alle behoeften en budgetten.
 • Zet het mes en de slijper vast: Afhankelijk van het type slijper dat u gebruikt, kan het zijn dat u het blad van de kettingzaag moet vastzetten om te voorkomen dat het beweegt, of dat u de slijper op de werkbank moet zetten. U kunt klemmen gebruiken voor zowel het mes als de slijper, terwijl de laatste ook met een bankschroef of met bouten aan een muur of werkbank kan worden bevestigd. Vijl elk gereedschap op dezelfde manier: Een fout die veel beginners maken is dat ze er niet op letten hoe vaak ze met elke tand vegen. Dit resulteert in een ongelijkmatig zaagblad, wat dan vreselijke sneden kan opleveren of andere gevaren met zich meebrengt. In plaats daarvan raad ik aan om een kleurstof te gebruiken waarmee je kunt zien hoeveel je van elke tand moet snijden om het blad gelijkmatig te maken.
 • Vijl in de richting van de tand: Tenzij u de grootte van uw zaagblad wilt verkleinen, moet u alleen vijlen in de richting waar de tand naartoe is gericht. En vergeet niet dat elke tand twee kanten heeft, en dat ze allebei geslepen moeten worden. Dit geeft je vlijmscherpe tanden om te gebruiken voor het snijden van hout. Vet je ketting in: Meteen na het slijpen moet je je ontdoen van al het oude vet, dat in dit stadium toch al vies en nutteloos zou kunnen zijn. Breng dan nieuw vet aan voordat u met het snijden begint. Als u dit niet doet, kan de ketting zich bij het snijden verzetten tegen de weerstand, waardoor het mes kan verzwakken of helemaal kan breken.
 • Draag een beschermende uitrusting: Het belangrijkste om te doen bij het slijpen van uw kettingzaag is misschien wel het dragen van een beschermende uitrusting. Zowel de kettingzaag als de slijper zijn, nou ja, scherp. Het dragen van handschoenen is daarom een must. Dat geldt ook voor het dragen van een veiligheidsbril en misschien een gezichtsbescherming. Als u een elektrische slijper gebruikt, zorg er dan voor dat deze een geaarde tand heeft en dat u de stekker niet in het stopcontact steekt. Vermijd ook zoveel mogelijk dat u het snoer in een snoerverlengstuk steekt. Dit kan leiden tot oververhitting van het snoer en beschadiging van de motor.

FAQ

Hoe strak moet een kettingzaag zijn?

De kettingzaagketting is goed gespannen als hij nog een beetje los is langs het zaagblad, maar strak genoeg om de aandrijfschakels niet uit de neus van het zaagblad te kunnen trekken.

Losse kettingen kunnen zowel tijdens het zagen als tijdens het slijpen gevaar opleveren.

Hoe trek je de ketting aan op een kettingzaag?

Om de ketting op een kettingzaag aan te spannen, plaatst u het gereedschap op een vlakke ondergrond en maakt u de moeren los die het zaagblad op zijn plaats houden.

Houd de neus van het zaagblad omhoog en draai de kettingspanningschroef die u op uw gereedschap vindt met de klok mee totdat de ketting is gespannen zoals hierboven beschreven. Draai de moeren terug die het zaagblad op zijn plaats houden, en u bent klaar om te gaan.

Conclusie

Het vinden van de beste kettingzaagslijper is niet eenvoudig, maar nu weet u een aantal van uw beste opties.

Of u nu op zoek bent naar een conventioneel handbediend model, een handmatige geleidingslijper of een eenvoudig te gebruiken elektrische eenheid, de bovenstaande lijst bevat voldoende modellen voor alle gebruikers en budgetten.

Aanbevolen artikels

 • Wat is voor mij de beste bovenhendelkettingzaag?
 • Een kijkje in onze favoriete top 5 Makita-kettingzaag
 • Onze diepgaande beoordelingen over Echo CS 590 Kettingzaag